Vind je plek met Upavana!

Jaarverslag 2017

(Inclusief financiële prognose)

Stichting Upavana heeft de visie dat in Nederland veel onbenutte en stukken land die in slechte staat zijn getransformeerd kunnen worden naar natuur. Hierdoor kan de connectie tussen mens en natuur en de biodiversiteit in Nederland gestimuleerd worden.

Upavana bevordert, begeleidt en onderwijst productie van gezond voedsel, het adviseert en helpt bij de creatie van stilte en veilige (natuur)plekken, het bevordert sociale cohesie en samenwerkingen tussen mensen in gemeenschappen rondom de desbetreffende (natuur)plek.

Tot slot staat het ter ten allen tijden beschikking voor vragen ten aanzien van het (energetisch) beheren van de (natuur)plek.

2017

De stichting is in dit jaar bezig geweest met het in kaart brnegen van het Upavana platform www.upavana.org. Op deze site kunnen grondaanbieders en initiatiefnemers die op natuurlijke wijze een stuk land willen transformeren, worden samengebracht. Het vinden van geschikte stukken grond voor het platform is tot nu toe een uitdaging gebleken. Er zijn stukken land op het platform gezet van o.a. de provincie Noord-Holland, provincie Utrecht en van diverse particulieren.

 

2016

De volgende investeringen zijn in dit jaar gedaan door de stichting

8.155 Euro

(Ontwikkeling en operationeel krijgen van het platform www.upavana.org vastleggen domeinnaam, patent aanvragen en vastleggen van het concept)

 

3.750 Euro

(In een lijst van eigenaren van diverse kavels in Nederland.

Het resultaat is tot nu toe nog niet naar verwachting.

Er zijn diverse inspanningen geweest door het bestuur door middel van telefoontjes, email campagnes en afspraken bij gemeentes, provincies en andere instellingen met grond in eigendom.

Er is nog niet gestart door middel van promotie initiatiefnemers te trekken voor de stukken grond. Dit lijkt pas zin te hebben als we een goed gevuld platform hebben.

Vanaf 2019 zal er ook geld binnen komen via donaties bij een succesvolle match tussen grond zoeker en aanbieder. We verwachten dat dit zo rond de 1.000 Euro per maand gaat opleveren en we hopen de begroting sluitend te kunnen krijgen met zo’n 10.000 Euro Europese subsidies dit jaar en nog eens 10.000 Euro in 2019.

De verwachting voor 2018 is een omzet van 5.000 Euro met dezelfde kosten. In 2018 verwachten we te kunnen stijgen naar 30.000 Euro door opschaling naar andere landen binnen Europa en een kleine winst te kunnen noteren van 5.000 Euro.

Evenementen  

Op het moment dat we een voorbeeldtuin in beheer hebben (verwachting is 2019), willen we eens per kwartaal een seizoensfeest organiseren. We zullen in 2018 2 x  open vergadering voor iedereen die betrokken willen worden bij de acticiteiten van de stichting of simpelweg vragen heeft aan het stichtingsbestuur. Deze vergadering zal plaatsvinden op Voorbeeldtuib Loenen.

 

Was getekend Amsterdam 21 maart 2018

 

 

Stichting Upavana

Voorzitter

Vincent Bogaart

 

Secretaris

Daan Bendel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2020 Upavana all rights reserved. · Gebruikersvoorwaarden · Privacy Policy · Over ons · info@upavana.org